Fødselsdagspolitik 

Vi har i Teaterbørneinstitutionen et vedvarende fokus på at skabe et forpligtende børnefælleskab. Noget der nemt kan forstyrre den balance, er fødselsdagsarrangementer. For at skabe en så tryg og inkluderende hverdag for børnene, uden at nogle føler sig udenfor eller tilsidesat, har vi udarbejdet en fødselsdagspolitik, som vi opfordrer alle forældre, læner sig op ad.

Når børnene samles til et fødselsdagsarrangement udenfor børnehavens rammer, oplever vi, at det inkluderende børnefællesskab i institutionen påvirkes. Vi opfordrer til, at det er tydeligt for børnene, hvornår de er inviteret og hvorfor de er inviteret så personalet kan samle op på børnegruppen og det enkelte barn. Husk at denne politik er vejledende. I er som altid velkomne til at tage fat i personalet på afdelingen og aftale nærmere. 

  • Vi opfordrer altid til, at dit barn holder fødselsdag i børnehaven. Vi, i institutionen står for at lave en lille symbolsk fødselsdagsgave til barnet, som f.eks. tegninger fra vennerne samlet til en bog. Ift. hvad dit barn kan dele ud, anbefaler vi en lille slikpose med 3 eller 4 forskellige ting i, en muffin, en chokoladebolle eller én is. 
  • Hvis I bor tæt på børnehaven, kan I invitere en mindre gruppe hjem i et par timer om formiddagen, sammen med en af de voksne i børnehaven. Personalet danner gruppen.
  • Hvis I vælger at invitere en gruppe børn hjem til fødselsdag udenom os, så ser vi gerne at det planlægges i en weekend. På den måde undgår vi, at I henter den inviteret gruppe samlet i børnehaven og at de børn, der ikke er inviteret, står tilbage og føler sig udenfor. Ligeledes opfordrer vi til at I inviterer en bestemt gruppe hjem.
  • En bestemt gruppe kan for eksempel være de børn, der fylder 4 eller de børn der er i storegruppen. På den måde undgår vi “popularitetskonkurrencer” blandt børnene, som ellers nemt kan blive afgørende for en invitation. Spørg personalet ift. hvem der f.eks. er 4 år i jeres barns børnehave. 
  • Vi opfordrer til at invitationen foregår på en diskret måde og uden om børnehaven. Vi vil naturligvis gerne være behjælpelige med at sende en sms til de forældres numre I skal bruge, så I kan kontakte dem efterfølgende med en fødselsdagsinvitation. 
  • Hvis dit barn har fødselsdag på en hverdag, og de skal i børnehave dagen efter, så husk at gør dagen hyggelig og rolig for dem. De er blevet fejret i børnehaven, de har leget med deres venner, måske været på tur mm. Og en tur i tivoli, på bakken, eller andet, kan være en rigtig god ide at vente med til en weekend hvis barnet skal kunne nå at lade op igen.